Καλαμάτα

+

Κάτω από τον επιβλητικό Ταΰγετο, στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου η Καλαμάτα σάς καλεί να μπείτε στο ζωντανό ρυθμό της.

Με το αεροπλάνο ή οδηγώντας, θα φτάσετε στην Καλαμάτα. Πριν την αφήσετε πίσω σας για τη Μάνη, αφεθείτε στη γοητεία της. Ο Ταΰγετος μεγαλόπρεπος υψώνεται από πάνω της. Η θάλασσα λαμπυρίζει αστραφτερή στα πόδια της. Η παραλία της, ατέλειωτη. Ο ρυθμός της θα σας συνεπάρει: μοντέρνα καφέ, παραλιακά μπαρ, εστιατόρια, πολυτελή ξενοδοχεία, αγορές, ιστορικά κτήρια, το λιμάνι, μια έντονη νυχτερινή ζωή. Η Καλαμάτα σάς προκαλεί να ξεκινήσετε το ταξίδι. Όλα εδώ είναι μια ζωντανή εμπειρία, γιατί η αρχόντισσα της Μεσσηνίας, γεννημένη σε έναν τόσο ευλογημένο τόπο όσο η Πελοπόννησος, ξέρει από καλή ζωή… Καλώς ήρθατε στην Καλαμάτα.

Αξίζει να δείτε στην Καλαμάτα
Η πιο όμορφη παραλία στη σκιά του Ταϋγέτου
Ξυπόλητοι στην άμμο, θα περπατήσετε ώρα πολλή και θα αφεθείτε στη μαγεία της ατέλειωτης παραλίας: από τη Βέργα ως το λιμάνι της Καλαμάτας, απλώνεται αυτή η μοναδική παραλία με συνολικό μήκος 5 χλμ.. Ζωντανή όλη τη μέρα: μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, πολυσύχναστα παραλιακά μπαρ, ντιζαϊνάτα καφέ, ταβέρνες και ουζερί, θαλάσσια σπορ, λούνα παρκ. Όλα είναι εδώ, για να σας εγγυηθούν μια απίθανη βόλτα δίπλα στην παραλία!

Για να απολαύσετε ό,τι συμβαίνει στην Καλαμάτα, ταξιδέψτε με Aegean.

Μια πόλη, χίλια πρόσωπα
Η Καλαμάτα δεν έχει ένα, αλλά έχει πολλά πρόσωπα. Και αξίζει να τα γνωρίσετε όλα. Το κάστρο με τα τείχη του, η μονή Καλογραιών, όπου ακόμη φτιάχνουν τα περίφημα καλαματιανά μαντήλια, το Φεστιβάλ χορού της Καλαμάτας, που τραβά τα βλέμματα όλου του Ευρωπαϊκού νότου, κτήρια με αύρα νεοκλασική, πλατείες με ναούς του 19ου αιώνα, καταστήματα με επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ, καταστήματα τέχνης, παραδοσιακά καφενεία. Αυτή η πόλη της Πελοποννήσου σίγουρα θα σας εκπλήξει!

Νυχτερινή ντόλτσε βίτα στην Καλαμάτα
Η Καλαμάτα φοράει κάθε βράδυ τα καλά της. Αστραφτερά φώτα, δυνατές μουσικές, σικ εμφανίσεις, δυνατά μαρσαρίσματα αυτοκινήτων και η αυλαία της νυχτερινής ζωής ανοίγει στην καρδιά της Πελοποννήσου. Αδράξτε την ευκαιρία και ζήστε την εμπειρία μέχρι το τέλος… Δεν θα γυρίσετε στο ξενοδοχείο πριν το ξημέρωμα. Γιατί έτσι διασκεδάζει η Καλαμάτα!

Στα μονοπάτια της πόλης και του χρόνου
Ανακαλύψτε την ιστορία της πόλης, που κρύβεται σε κάθε δρόμο, σε κάθε κτήριο. Αξιοθέατα θα συναντήσετε παντού στην Καλαμάτα: η εκκλησία της Υπαπαντής που ξεχωρίζει στην πόλη, με τα κωδωνοστάσια και τους ασημένιους τρούλους. Βόρεια του ναού, το Δημοτικό Ωδείο στην οδό Αλεξανδράκη. Στη συμβολή των οδών Κυριακού και Αγίου Ιωάννου, το νεοκλασικό κτήριο, που στεγάζει το ενδιαφέρον Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο.

Νοτιότερα, η πλατεία Όθωνος, όπου άλλοτε λειτουργούσε η κεντρική αγορά. Στην οδό Παπάζογλου, η Δημοτική Πινακοθήκη σε ένα ακόμη νεοκλασικό και, σχεδόν απέναντι, το αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο της Καλαμάτας. Στην πλατεία της 23ης Μαρτίου, η ιστορική εκκλησία των Αγίων Αποστόλων: ο αρχικός ναός που σήμερα στεγάζει το ιερό κτίστηκε στη βυζαντινή περίοδο. Σε κάθε βήμα σας η ιστορία του τόπου παρούσα.

Το τρένο φτάνει… στο πάρκο Σιδηροδρόμων
Σε ένα από τα πρώτα θεματικά πάρκα της Ελλάδας, σχεδόν θα ακούσετε… το τρένο να σφυρίζει. Ατμάμαξες, μια ντιζελάμαξα, επιβατηγά και φορτηγά βαγόνια διαφόρων τύπων, το διώροφο κτήριο του Σταθμαρχείου: όλα εδώ αποπνέουν μία ρετρό αύρα. Θα δείτε τον υδατόπυργο με την πέτρινη κυλινδρική βάση, πλατφόρμες επιβίβασης και μια μεταλλική πεζογέφυρα μήκους 28 μέτρων.

Βόλτα στη Μεσσήνη
Έχει το προνόμιο να απέχει ελάχιστα από τη μεγαλύτερη αμμουδιά του Μεσσηνιακού κόλπου. Στο κέντρο της Μεσσήνης εντυπωσιάζει το πάρκο με τα μεγάλα δέντρα, τα σιντριβάνια και το παλιό ρολόι, που το περικυκλώνουν δεκάδες εστιατόρια, ψησταριές, καφενεία και εμπορικά καταστήματα.

Η αρχαία Μεσσήνη της ιστορίας και του πολιτισμού
Μόλις 30 χλμ. από την Καλαμάτα θα βρεθείτε σε έναν συγκλονιστικό αρχαιολογικό χώρο, από τους σημαντικότερους στην Πελοπόννησο. Η αρχαία Μεσσήνη χρονολογείται στον 4ο αι. π.Χ. Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει ναούς, οικίες, τείχη και δημόσια κτήρια, που σώζονται σε καλή κατάσταση. Θα δείτε, μεταξύ άλλων, το τείχος που χρονολογείται στον 3ο αι. π.Χ. με κυρίαρχη την Αρκαδική Πύλη και τους οκτώ πύργους της, δημόσια κτήρια, την Αγορά, τον ναό της Αρτέμιδος Φωσφόρου ή Ορθίας, το Στάδιο, το Ηρώο, το θέατρο, την κρήνη και κατοικίες. Από το καλοκαίρι του 2013 το αρχαίο θέατρο της Μεσσήνης εγκαινιάστηκε και επαναλειτουργεί, ώστε να φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα.